Κορυφαία τεχνολογία: Η νέα KW Variant 4

recon-mc8-v10-55

Οι πολλές ώρες δοκιμών και η επικοινωνία με βελτιωτές και οδηγούς δείχνει ότι σπάνια τα αυτοκίνητα προσφέρουν το σωστό συνδιασμό άνεσης και κορυφαίων επιδόσεων. Συχνά το πρόβλημα δημιουργείται από την ανάρτηση σε συνδιασμό με τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα. Έτσι το αποτέλεσμα είναι είτε ο περιορισμός της άνεσης, είτε ο μεγάλος βαθμός επέμβασης κατά την οδήγηση περιορίζοντας τις επιδόσεις του αυτοκινήτου αλλά και την απόλαυση του οδηγού.

Η κατάσταση αυτή μετατρέπει τα ταξίδια σε ταλαιπωρία για τον οδηγό και τους επιβάτες. Αυτό δείχνει άλλωστε και η δοκιμή του Dodge Charger SRT Hellcat στο TOPGEAR. Θέλοντας να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα οKW εξέλιξε και παρουσιάζει την ρυθμιζόμενη ανάρτηση variant 4. Ήδη κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την νέα αυτή σειρά που δίνει τη δυνατότητα για ξεχωριστή ρύθμιση της ταχύτητας επαναφοράς και της διπλής ρύθμισης της ταχύτητας βύθισης στην περιοχή των χαμηλών (low-speed) και των υψηλών (high-speed) ταχυτήτων. Στο τεύχος 9/2016 υπάρχει η δοκιμή της BMW M4 GTS στην πίστα του Nürburgring Nordschleife.

Ο Christian Gebhardt (οδηγός 24-ωρων αγώνων και αγωνιστικός συντάκτης) δηλώνει μετά τη δοκιμή: “Έχει γίνει σπουδαία δουλειά στο πλαίσιο του αυτοκινήτου και αμέσως αισθάνεσαι την έμφαση στη λεπτομέρια που έδωσαν οι μηχανικοί. Σε σχέση με την M4, η GTS είναι πολύ πιο ακριβής. Στις αλλαγές φορτίου αντιδρά εντελώς προβλέψιμα. Όπως ήταν αναμενόμενο η M4 GTS ξεπερνά την βασική M4 και την προγενέστερη E92-GTS  … επίσης είναι πολύ καλή η ανάρτηση με τις πολλές επιλογές ρυθμίσεων . “ Και αυτό για τον KW είναι μόνο η αρχή.

KW Variant 4 με ρύθμιση 3way

H KW Variant 4 εξελίσεται για αυτοκίνητα super sports cars, sports και sedans υψηλών επιδόσεων. Υπάρχουν επιλογές για τις περισσότερες διατάξεις συστημάτων αναρτήσης όπως γόνατα McPherson, γόνατα για σωληνωτούς άξονες ή πολλαπλών συνδέσμων και αναρτήσεις push-rod style κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι.

Η KW Variant 4 συνδιάζει την τεχνολογία αγώνων με την άνεση στην καθημερινή χρήση. Οι επιλογές στη ρύθμιση της ταχύτητας επαναφοράς και βύθισης εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον οδηγό. Ανάλογα με το αυτοκίνητο ο KW δίνει τις αρχικές ρυθμίσεις και μετά ο οδηγός μπορεί εύκολα να προσαρμόσει την ανάρτηση σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Η ρύθμιση της ταχύτητας επαναφοράς έχει 16 κλικ και επιρεάζει και ανάλογα με την επιλογή δίνει περισσότερη άνεση ή καλύτερο κράτημα στο δρόμο. Η ρύθμιση της ταχύτητας βύθισης γίνεται από ανεξάρτητη βαλβίδα και δεν επιδρά στην ταχύτητας επαναφοράς της ανάρτησης.

Η ρύθμιση της βύθισης γίνεται από ξεχωριστό δοχείο που βρίσκεται στο γόνατο της ανάρτησης και έχει 7 κλικ για το low-speed και 15 κλικ για το high-speed. Έτσι επιρεάζοντας την ευστάθεια, τις κλίσεις του αμαξώματος και τις υπόλοιπες παραμέτρους ο οδηγός με την Variant 4 μπορεί να προσαρμόσει ακριβώς την ανάρτηση ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του.

Η νέα ρυθμιζόμενη ανάρτησ KW Variant 4 προσφέρεται ήδη για κάποια μοντέλα. Συγκεκριμένα: Audi R8 (42), Audi RS6 (C7), BMW M5 (F10), Dodge Challenger SRT Hellcat, Dodge Charger SRT Hellcat, Lamborghini Aventador και Lamborghini Gallarado. Η Variant 4 έχει έγκριση τύπου και είναι ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo και Aston Martin Vantage AMR GT4 Evo του 2024 είναι εξοπλισμένα με αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου KW Solid Piston Motorsport.

Fichtenberg (Γερμανία), 12 Φεβρουαρίου 2023 – Είτε στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Ασία, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εργοστασιακών ομάδων, είναι σε ανοδική πορεία

KW Variant4 για το Audi RS5

Με τη Variant 4 ο KW προσφέρει μια κορυφαία λύση ανάρτησης με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. Τώρα η Variant 4 με τις 3-way ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη