Συνδιασμός άνεσης και οδηγικής απόλαυσης : Ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW Variant 3 για την νέα BMW σειρά 5 (G30)

kw_blog_post_bmw_5series_g30_kw_v3_001

Για δεκαετίες η σειρά 5 της BMW είναι το σημείο αναφοράς για την κατηγορία της και η ιστορία της έχει ήδη συμπληρώσει τα 45 έτη. Η νέα σειρά 5 (G30) παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2017 και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW Variant3 είναι ήδη διαθέσιμη.

Η ρυθμιζόμενη Variant3 είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και βελτιώνει τα οδηγικά χαρακτηριστικά της νέας BMW. Επίσης προσφέρει εύρος χαμηλώματος έως 55χιλιοστά.

Με την ανεξάρτητη ρύθμιση της ταχύτητας βύθισης και επαναφοράς, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει την ανάρτηση ανάλογα με τις ανάγκες του και τις συνθήκες οδήγησης.

Ο KW automotive έχει εξελίξει πολλές ρυθμιζόμενες αναρτήσεις για διαφορετικά μοντέλα BMW και έχει συνεργασία σε διάφορα motor sport projects. Ένα από τα τελευταία projects είναι η BMW M235i Racing την οποία εφοδιάζει ο KW με ανάρτηση που ρυθμίζει και την ταχύτητα βύθισης και την ταχύτητα επαναφοράς. Όλη αυτή η τεχνογνωσία τώρα προσφέρεται για την νέα σειρά 5 (G30).

H Variant3 είναι η ιδανική ανάρτηση και για τους οδηγούς που προτιμούν να αλλάζουν τις διαστάσεις των τροχών.

Η ρύθμιση της ταχύτητας επαναφοράς έχει 16 κλικ και η ρύθμιση γίνεται από την πάνω άκρη του γονάτου. Μειώνοντας την επαναφορά αυξάνεται η άνεση κατα την οδήγηση ενώ σε αντίθετη περίπτωση αυξάνεται η ευστάθεια και το αυτοκίνητο έχει πιο σπορ συμπεριφορά.

Έτσι στις υψηλές ταχύτητες αυξάνεται αισθητά η ακρίβεια του τιμονιού. Με τις ανεξάρτητες βαλβίδες της τεχνολογίας του KW ρυθμίζεται ξεχωριστά η ταχύτητα βύθισης.

Το ρυθμιστικό βρίσκεται στο κάτω μέρος του γονάτου και έχει 12 κλικ ρύθμισης που επιδρούν άμεσα στις κλίσεις του αμαξώματος.

Αυξάνοντας την ταχύτητα βύθισης στον εμπρός άξονα βελτιώνεται η ευστάθεια ενώ στον πίσω άξονα μειώνεται η υπερστροφή.

Χαμήλωμα χωρίς απώλεια άνεσης

Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση Variant3 είναι προσεταρισμένη στο high-speed ώστε η νέα BMW να περνά τις ανωμαλίες του δρόμου με άνεση.

Έτσι το αμάξωμα διατηρεί την ευστάθεια του εξαλείφοντας τους κραδασμούς που μεταφέρονται από το δρόμο.

Το έυρος χαμηλώματος είναι από 30 έως 55 χιλιοστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo και Aston Martin Vantage AMR GT4 Evo του 2024 είναι εξοπλισμένα με αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου KW Solid Piston Motorsport.

Fichtenberg (Γερμανία), 12 Φεβρουαρίου 2023 – Είτε στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Ασία, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εργοστασιακών ομάδων, είναι σε ανοδική πορεία

KW Variant4 για το Audi RS5

Με τη Variant 4 ο KW προσφέρει μια κορυφαία λύση ανάρτησης με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. Τώρα η Variant 4 με τις 3-way ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη