Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις KW Variant1 και Variant3 για την BMW X1 (F48)

low_bmw_x1_f48_kw_v3_002

Λόγω αυξημένης ζήτησης ο κατασκευαστής αναρτήσεων KW automotive εξελίσει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις για αυτοκίνητα SUV. Για όλα τα μοντέλα Χ1 (τύπος F48), είτε με κίνηση μπροστά είτε με xDrive, ο KW τώρα προσφέρει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Η KW Variant1 και KW Variant3 δίνουν στο SUV ενά πιο σπόρ χαρακτήρα χωρίς να μειώνουν την άνεση.

Ακόμα και με πλήρες φορτίο τα αμορτισέρ διατηρούν τα σπορ χαρακτηριστικά τους. Η Variant 1 είναι προρυθμισμένη από τον κατασκευαστή ενώ η Variant 3 δίνει τη δυνατότητα για ξεχωριστή ρύθμιση της ταχύτητας βύθισης και επαναφοράς.

Η ξεχωριστή ρύθμιση της ταχύτητας βύθισης και επαναφοράς βασίζεται στην αγωνιστική τεχνολογία του KW και έτσι ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει ακριβώς την ανάρτηση στις ανάγκες του.

Όλες οι αγωνιστικές BMW M235i εφοδιάζονται με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της σειράς KW Competition ενώ και η BMW Alpina και η BMW M GmbH έχουν στενή συνεργασία με τον KW για ειδικά μοντέλα.

Εκτός από τα οδηγικά χαρακτηριστικά η ρυθμιζόμενη ανάρτηση προσαρμόζεται και στην αλλαγή διάστασης ελαστικών.

Στην Variant 3 η ταχύτητα επαναφοράς (rebound) έχει 16 κλικ ρύθμισης για περισσότερο σπορ ή άνετη οδήγηση. Αντίστοιχα η ταχύτητα επαναφοράς (compression) έχει 12 κλικ ρύθμισης και επιρεάζει τις κλίσεις του αμαξώματος και την πρόσφυση των ελαστικών. 

Έτσι ο οδηγός με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση Variant 3 μπορεί να εξαντλήσει τα όρια του SUV με ασφάλεια.

Η ρύθμιση του ύψους στις αναρτήσεις KW γίνεται μέσω του ειδικά σχεδιασμένου τραπεζοιειδούς σπειρώματος που υπάρχει στο ανοξείδωτο γόνατο.

Το εύρος χαμηλώματος είναι από 40 έως 60 χιλιοστά ανά άξονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo και Aston Martin Vantage AMR GT4 Evo του 2024 είναι εξοπλισμένα με αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου KW Solid Piston Motorsport.

Fichtenberg (Γερμανία), 12 Φεβρουαρίου 2023 – Είτε στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Ασία, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εργοστασιακών ομάδων, είναι σε ανοδική πορεία

KW Variant4 για το Audi RS5

Με τη Variant 4 ο KW προσφέρει μια κορυφαία λύση ανάρτησης με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. Τώρα η Variant 4 με τις 3-way ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη